Espresso drank Recepten voor Barista-kwaliteit Koffie thuis


Dranken op basis van espresso zijn een koffiespecialiteit die een enkel shot espresso of meer bevat die worden ‘getrokken’ op een espressomachine die gebruik maakt van drukextractie om kokend water onder hoge druk door een compact bed van vers gebrande koffiedik te persen. Er zijn genoeg Espresso Drink Recipes die u thuis kunt doen, en als u geen standaard espressomachine hebt, kunt u ook een Franse pers gebruiken, of koffiezetapparaten om te schenken of te laten druppelen.
espresso recepten
Het dient als basis voor een reeks van enkele van de beste speciale koffiedranken, bekend als espressodranken in populaire koffieketens over de hele wereld. Hier zijn de verschillende espressorecepten die u gemakkelijk kunt doen om de ultieme gastronomische koffie-ervaring thuis te bereiken.

Recepten voor espressodranken

Espresso is een sterk geconcentreerde, bitterzoete koffie die afkomstig is uit Italië. De smaken van één of twee espresso’s zijn afhankelijk van de koffie met espresso, inclusief de kwaliteit van de gemalen koffie, de branding en de techniek die gebruikt wordt om de drank te brouwen. Een goed gemaakte espressoshot heeft meestal een volle body, een romige textuur en een unieke bitterzoete smaak. Bij het maken van espresso’s thuis kunt u gebruik maken van grounds of de Best Nespresso Compatible Capsules.

Het belangrijkste verschil tussen de recepten is de verhouding van de espresso, het melkschuim en de gestoomde melk die voor de drank wordt gebruikt. Hier zijn enkele standaard espresso’s met koffierecepten die u thuis kunt maken.

Korte zwarte espresso

Deze drank is de 25 tot 30 ml extractie van hele bonen gemalen voor de espressomachine met een schenktijd van 15 tot 30 seconden. Het is de basis van alle espresso’s en bevat alleen de gemalen bonen en wordt traditioneel geserveerd in een voorverwarmd, klein keramisch kopje.

Double Shot Espresso (Doppio)

De double shot espresso of doppio bevat twee korte dubbele shots espresso, en het is een krachtige drank die perfect is voor diepe L-liefhebbers die de voorkeur geven aan meer robuuste brouwsels. Een double shot espresso in een keramisch kopje staat ook bekend als een standaard double shot.

Macchiato

Een trendy variant van de cafeïnehoudende drank is de macchiato, die meestal een enkel shot espresso bevat met een flinke hoeveelheid melkschuim. De onderste laag van de drank staat voor de espressoschot, de middelste laag mengt het brouwsel en een dollop van gestoomde melk, en de bovenste laag bestaat uit het melkschuim.

Ristretto

Een ristretto is een krachtig brouwsel dat ideaal is voor hardcore koffiedrinkers. Het bevat de helft van de hoeveelheid van een standaard espressokoffie en de helft van de hoeveelheid heet water.

Americano (lang zwart)

Deze drank bevat een enkel shotje espresso met warm water. Je moet 200 ml water koken en één espressoschot halen en de twee combineren.

Latte (Café Latte)

Een andere trendy variant van de cafeïnevrije drank met verschillende versies. Het is een drank op basis van espresso met gestoomde melk die een 1:3 of 1:5 verhouding volgt met een minimale toevoeging van melkschuim. Om een traditionele latte te maken, voegt u een enkele scheut espressokoffie toe aan een kopje, voegt u de gestoomde melk toe en plaatst u het melkschuim op de broeiende melk.

Cappuccino

Cappuccino espresso’s zijn vergelijkbaar met lattes en gemaakt met warme melk en melkschuim. Het belangrijkste verschil tussen de twee dranken is dat een cappuccino in een keramische cappuccinokop wordt geserveerd in plaats van in een hoog glas, en dat er ook meer schuim in zit. Om een klassieke cappuccino te maken, moet je een enkel shotje espresso in een kopje doen, gestoomde melk toevoegen, een royale hoeveelheid melkschuim toevoegen en chocoladepoeder over de koffie strooien.

Mokka (Café Mokka)

Deze drank is vergelijkbaar met een gewone cafe latte; het enige verschil is dat een mokka warme chocolademelkstroop bevat. Maak een heerlijk romige portie mokka, giet een espressoschot in een keramische beker, voeg een lepel cacaopoeder of chocoladesiroop toe aan de drank en roer, voeg brandende melk toe en vul het af met melkschuim.

Wat zijn de ingrediënten in een espresso?

De ingrediënten van een klassieke espressodrank bestaan uit verse koffiebonen en water. De juiste hoeveelheid koffiedrab die gebruikt wordt om espresso’s te maken varieert van 7 tot 9 gram koffie, maar het hangt af van de kwaliteit van de bonen. Andere variaties van de drank bevatten brandende melk en melkschuim, wat een romige textuur en smaak toevoegt aan het krachtige brouwsel.

De beste koffiesoorten die u kunt gebruiken bij het maken van espresso’s zijn Ethiopische koffie voor mensen die de voorkeur geven aan fruitige en zoetere brouwsels en Indonesische koffiebonen voor mensen die van sterke koffie houden. Als u niet zeker weet wat voor soort koffie u wilt gebruiken voor uw hete espresso’s, kunt u altijd kiezen voor melanges met meer dan twee oorsprongen om de koffiemogelijkheden te verkennen. Als u echter het beste van het beste wilt, zijn Italiaanse melanges een perfecte keuze.

Soorten espressodranken

Heerlijk, robuust en perfect voor het opstaan van iedereen in de ochtend, espresso’s zijn een onmisbaar onderdeel van het dagelijkse leven van de meeste mensen. Na het verkrijgen van de beste automatische espressomachine, kunt u proberen variaties van de populaire drank te creëren om uw koffiesmaak te vergroten en uw smaakpapillen te verrukken.

Hieronder vindt u de verschillende soorten espressodrankrecepten die u thuis of in uw plaatselijke koffiehuis kunt maken.

Espresso

Dit klassieke brouwsel is zo eenvoudig als het maar kan. Het recept bestaat uit één shot espresso, bereid met 7 tot 9 gram grond in een enkel portafilter. De drank is afkomstig uit Italië en is een zeer geconcentreerde en krachtige koffie met bittere en zoete tonen.

Double Shot Espresso

Het brouwsel bevat twee shots espresso met 14 gram grond in een dubbel portafilter. Het is geconcentreerder, dikker en vertoont een rijke crema dan een standaard espressoschot. De double shot espresso is ideaal voor mensen die een nog sterker kopje willen om de ochtend goed te beginnen.

Espresso Macchiato

Deze drank bevat voornamelijk espresso en gekleurd met melkschuim. Macchiato betekent gevlekt of gekleurd in het Italiaans. Het is perfect voor drinkers die houden van een rijke en gedurfde smaak.

Cappuccino

Een klassiek cappuccinobrouwsel wordt gemaakt in 1/3, 1/3 gestoomde melk, 1/3 melkschuim en 1/3 espresso. De melk die gebruikt wordt voor een cappuccino moet er glasachtig, glanzend en glad uitzien en bevat geen zichtbare belletjes. De melk en het microschuim in de drank moeten worden gemengd of gemengd om de klanten een dikke en romige textuur te geven.

Café Latte

Lattes zijn de meest veelzijdige dranken in de wereld van de espresso. U kunt siropen, slagroom en andere zoetstoffen aan de drank toevoegen. Een klassieke caffe latte bestaat echter uit 1/3 espresso, 2/3 warme melk en een dun laagje melkschuim. Het moet dezelfde glanzende afwerking hebben als een traditionele cappuccino.

Gibraltar (Cortado)

Cortado betekent “de snede” in het Italiaans, en het verwijst naar de melk die door de espresso wordt gesneden. Het is de perfecte middagdrank met 1/2 espresso en 1/2 brandend melkschuim. De Cortado zit tussen een cafe latte en een macchiato in.

Americano

De drank staat ook bekend als ‘lang zwart’. Het bestaat uit een vleugje heet water en een dubbel shot espresso, waardoor een uitstekende gewaagde en robuuste koffiesmaak ontstaat. Het is het perfecte brouwsel voor hardcore diepe L-liefhebbers die houden van krachtige melanges.

Espresso Con Panna

Een Con Panna is één shot espresso met een flinke dosis verse slagroom. De drank kan op maat gemaakt worden, wat betekent dat hij verder gezoet kan worden of met een enkele klodder slagroom kan worden geklopt. Panna betekent room in het Italiaans, en de slagroom brengt de sterke smaak van espresso in balans.

Café Mokka

Het is een van de meest populaire espresso’s ter wereld en bevat 1/3 espresso, 1/3 melk, 1/6 cacaopoeder en 1/6 melkschuim. Het is het ideale brouwsel voor drinkers met een beetje zoetigheid, en je kunt er zoveel cacao aan toevoegen als je wilt.

Plat Wit

Een platte witte wordt ook wel de ‘Australische latte’ genoemd. Het bevat 1/3 espresso, 2/3 gestoomde melk en een dun laagje melkschuim. Hoe lichter het schuim is, hoe beter voor deze drank. Het zorgt voor een glanzende of fluweelachtige consistentie, waardoor je een romig brouwsel in één klein kopje krijgt.

Wat is een Koffie met Espresso Shot ?

Een portie koffie in Amerikaanse stijl met een espressoschot wordt de rode ogen of de eye-opener genoemd. Het is een krachtig brouwsel dat bestaat uit regelmatig gezette koffie met een shotje espresso. De drank werd de ‘rode ogen’ genoemd omdat de extra cafeïnehoudende buzz ervoor zorgt dat mensen opblijven door een nachtelijke ‘rode ogen’ vlucht van de westkust naar New York. Je kunt rode ogen thuis maken met de beste espressomachine onder de 1000 of elke andere methode die je maar wilt.

Voordat dubbele shots van espresso de conventionele espressotrekking werden, bevatte de rode ogen één shot, terwijl de variatie, het ‘zwarte oog’ er twee bevatte. Een andere versie van de drank wordt het ‘dode oog’ genoemd, die drie espresso shots bevat.

Hoe maak je een espressodrankje?

Met alle rave rondom de drank, vraag je je misschien af hoe je espresso kunt maken? Het maken van uitstekende espresso’s kan een handige vaardigheid zijn. Of u nu wilt genieten van een robuust brouwsel voor betere ochtenden, uw koffiebudget wilt verlagen door thuis uw favoriete espresso-specialiteiten te maken, of romige cappuccino’s wilt serveren aan uw gasten.

Hier zijn verschillende manieren waarop u thuis een geweldige espresso kunt maken.

Espresso

 • Maal de verse koffiebonen die je wilt gebruiken voor je shot. Zorg ervoor dat u ongeveer 7 gram van de bonen gebruikt voor het beste resultaat. Maal de koffiebonen tot ze gelijkmatig fijn zijn.
 • Vul het waterreservoir van uw espressomachine met water.
 • Zet het apparaat aan en wacht tot het water is opgewarmd.
 • Plaats het verse vuil op het portafilter en smeer ze in tot het oppervlak vlak is.
 • Plaats het portafilter in de machine en zet een kopje onder de tuit.
 • Zet het water op ‘espresso’ of ‘café’ en zet het aan om uw espressoschot te starten.
 • Begin te trekken. Een enkel shot kan u een tot twee ons van het brouwsel geven.

Latte

 • Maak een enkel shotje espresso.
 • Giet 6 tot 12 ons melk in een kan.
 • Houd de kan in de richting van de stoomtoverstok en plaats de stok in de container. Zorg ervoor dat hij volledig ondergedompeld is.
 • Zet de stoomstaaf aan met de stoomknop en wacht tot de hoeveelheid stoom toeneemt.
 • Verwarm de melk geleidelijk aan door de kan op en neer te bewegen.
 • Draai de knop uit en giet de gestoomde melk in een leeg kopje. Houd het melkschuim met een lepel vast om het voor de bovenkant te bewaren.
 • Giet het brouwsel in de brandende melk.

Americano

 • Maak een enkel shotje espresso en schenk het in een serveerglas.
 • Vul de rest van het glas met heet water.
 • Deze combinatie moet u smaak en uiterlijk geven zoals bij gewone koffie.

Wat doe je met een Espresso Shot?

Na het kopen van de beste commerciële espressomachine en het maken van uw eerste espressodrankje, vraagt u zich misschien af, wat ik wel weet? U kunt van uw drankje genieten als een Italiaan door eerst uw kopje op te warmen, een beetje sprankelend water te drinken, de crema af te schudden door te roeren, en ten slotte te genieten van het drankje. Het sprankelende of koolzuurhoudende water werkt als een gehemelte-reiniger, waardoor u beter van het brouwsel kunt genieten. U kunt de drank ook aanpassen aan uw voorkeur, maar de meesten genieten van een shot of dubbele espresso, terwijl anderen graag suiker en andere zoetstoffen toevoegen.

Welke dranken kan ik maken met een espressomachine?

Veel mensen kennen de conventionele espressokoffie en trendy lattes, maar wist u dat u meer kunt doen met uw handige espressomachine? Er zijn talloze mogelijkheden die u voor het werk of na het diner elke dag van de week kunt maken. Geen enkel drankje is uitdagend om te maken als je eenmaal de basisprincipes van het espresso maken onder de knie hebt. Als je die vaardigheid onder de knie hebt, kun je alles maken met je brouwers.

Hier zijn de verschillende drankjes die je kunt maken met je espressomachines, die je inspireren om meer te ontdekken.

Espresso’s

Als u een espressomachine koopt, wilt u espresso’s maken. U kunt met de machine klassieke espresso’s maken, waardoor u voldoende robuuste koffie krijgt om de broodnodige cafeïnesnuiven om de dag door te komen.

Americano

Een Americano of lang zwart is een shot espresso die met gelijke delen water wordt afgezwakt. Het verdunt het brouwsel en laat een beetje ruimte over om melk, room, suiker of andere zoetstoffen toe te voegen om de drank lichter te maken.

Cappuccino

Het is een van de populairste koffiedranken ter wereld en kan thuis moeilijk te maken zijn. Maar het is niet onmogelijk! Begin met het schenken van de espresso in een kopje, stoom, en het opschuimen van de melk, en schik het dienovereenkomstig, van de espresso, melk, tot het schuim.

Latte

Lattes zijn relatief eenvoudig te maken en zijn een van de meest veelzijdige dranken. Begin met het maken van uw espresso’s, schuim de melk op en schenk de brandende melk en de espresso in een hoog glas.

Macchiato

De echte variatie van macchiato is anders dan wat je kunt krijgen bij populaire koffieketens. Het is een eenvoudige drank die uit mindere volumes bestaat maar toch lekker en robuust is. Begin met het maken van shots van espresso’s, het stomen van een kleine hoeveelheid melk en het opscheppen van een beetje schuim.

Ristretto

Als je van espresso’s houdt, kan een ristretto wonderen doen voor je smaakpapillen. Het is een robuustere versie van je favoriete espresso’s die de helft van de grond en het water bevat die standaard espresso’s gebruiken.

Hoe geniet je van espressodranken?

De beste manier om van je espresso’s te genieten is door het te drinken zoals de makers het deden. Begin met het opwarmen van uw espressokopje, drink een beetje sprankelend water, roer het drankje om de crème of het schuim weg te scheren, neem een slokje en geniet. Door te nippen aan sprankelend water voordat je het brouwsel drinkt, maak je je gehemelte schoon, zodat je er meer van kunt genieten.

Andere traditionele methoden om van de drank te genieten is door er een beetje suiker op te strooien zonder de crema te verstoren of er na het eten van te genieten met een schijfje citroenschil. U kunt ook genieten van andere variaties, zoals cappuccino’s, lattes, ristrettos en de klassieke espresso shots door ze te combineren met traditionele Italiaanse lekkernijen zoals biscotti.

Populaire drankjes op basis van espresso

Het is geen geheim dat espresso fantastisch is, en je kunt nu meerdere drankjes maken van een enkele espressoshoot. Welke variatie je ook kiest, je krijgt altijd een volle koffiesmaak, geur en robuuste melanges. Van de klassieke Americano tot trendy lattes, mensen houden van espresso’s.

Hier zijn enkele van de meest populaire dranken op basis van espresso.

Populaire drankjes op basis van espresso

Het is geen geheim dat espresso fantastisch is, en je kunt nu meerdere drankjes maken van een enkele espressoshoot. Welke variatie je ook kiest, je krijgt altijd een volle koffiesmaak, geur en robuuste melanges. Van de klassieke Americano tot trendy lattes, mensen houden van espresso’s.

Hier zijn enkele van de meest populaire dranken op basis van espresso.

Recent Content