Zonder molen koffiebonen malen


Als je per ongeluk koffiebonen hebt gekocht in plaats van gemalen koffie en geen molen hebt, kun je je zorgen maken dat deze allemaal verspild worden omdat je het apparaat niet hebt. U hoeft zich echter geen zorgen te maken, want u kunt nog steeds genieten van verse koffie zonder molen. Met eenvoudige keukenapparatuur kunt u de resultaten van een traditionele koffiemolen gemakkelijk kopiëren, zodat u met gemak van uw kopje koffie kunt genieten. Om het u gemakkelijker te maken, hebben we hier de verschillende manieren waarop u koffiebonen kunt malen zonder gebruik te maken van een conventionele molen op een rijtje gezet, zodat u elke dag verse koffie kunt zetten.

Het malen van hele bonen vlak voor het zetten zorgt voor versheid en behoudt de levendige smaken. Het malen van koffie vermindert de blootstelling aan zuurstof, wat de natuurlijke aroma’s van de koffie kan aantasten.

Malen van koffiebonen

Naast het leren gebruiken van een Frans koffiezetapparaat en het kennen van de juiste verhouding tussen koffie en water om de beste brouwsels te maken, moet u ervoor zorgen dat u versgemalen koffie gebruikt voor de beste resultaten. En de beste manier om een zo vers mogelijk kopje koffie te zetten is door elke dag koffiebonen te malen. Hoewel de eenvoudigste manier om de koffie te malen het gebruik van de juiste molen is, kunt u toch op verschillende manieren uitstekende resultaten bereiken zonder gebruik te maken van koffiemolens.

Wat volgt zijn de verschillende methoden die u kunt gebruiken om koffie te malen zonder gebruik te maken van een molen, zodat u kunt genieten van een vers kopje koffie.

h2>Bonen malen met behulp van een vijzel en pit

De vijzel- en stampermethode wordt al eeuwenlang door veel mensen gebruikt om zowat alles te malen, van het malen van koffie, kruiden, medicijnen en specerijen tot poeder. De techniek maakt gebruik van een rollende en hamerende beweging om een consistente fijne textuur te creëren. Het geeft u volledige controle over een scala aan maalbeurten, van grove gronden voor een klassieke Franse persdrank tot zand-achtige gronden voor Turkse koffie.

Hieronder staan de verschillende stappen in het koffiemalen met behulp van een conventionele vijzel en stamper.

 • Vul de vijzel met een handvol hele bonen en vul hem niet meer dan 1/4 vol om de beste controle te verkrijgen.
 • Houd de stamper vast met uw meer dominante hand en zet de vijzel vast met uw niet-dominante hand.
 • Druk de stamper met het gewicht van je hand naar beneden en begin de bonen te pletten door een draaiende beweging te maken.
 • Gebruik de stamper en rol de vormende grond rond de vijzel tot je de textuur en consistentie bereikt die je nodig hebt voor je brouwsel.

Als u meer koffiedik nodig hebt voor uw brouwsel, verwijder dan het koffiedik dat u hebt gemaakt en plaats een nieuwe partij bonen. Herhaal de stappen tot u genoeg koffie hebt.

Maal hele bonen met behulp van een Classic Rolling Pin

De deegroller is in de meeste keukens een alledaags hulpmiddel, waarmee hele bonen tegelijkertijd kunnen worden geplet en gemalen. Door koffie te malen met deze methode kunt u gelijkmatige texturen produceren en fijnere malingen maken dan andere alternatieven in de koffiemaling. Echter, het gebruik van een deegroller vereist elleboogvet en een beetje observatie om een gelijkmatige consistentie en textuur te bereiken.

Als u de onderstaande stappen goed volgt, kunt u een gemiddelde tot fijne maling krijgen, die ideaal is voor Turkse koffie en andere manieren van koffie inschenken.

 • Plaats de bonen in een plastic of ziplock zak.
 • Plaats de zak op een stevig aanrechtblad.
 • Gebruik de deegroller als een hamer en druk deze naar beneden om de hele bonen te pletten.
 • Blijf de pin over de bonen rollen en oefen daarbij voldoende kracht uit om de overgebleven koffiefragmenten te breken.
 • Ga door met het proces en beweeg de speld over de grond tot u de gewenste textuur en consistentie voor uw brouwsel hebt bereikt.

Als u van plan bent om veel koffie te zetten, herhaalt u het proces met behulp van nieuwe plastic of ziplock zakken om een nieuwe partij versgemalen koffiebonen te maken.

Koffie malen met een hamer

Met behulp van elke hamervariant, zoals een hamer, vleeshamer of standaard hamer, kunt u uw bonen gemakkelijk vermalen. Deze methode kan echter gevaarlijk zijn omdat het ook je hand of aanrecht kan breken, dus zorg ervoor dat je deze techniek met voorzichtigheid beoefent. En door het schokkende effect van de hamer kun je geen fijngemalen koffie bereiken, dus deze methode is alleen ideaal als je klassieke Franse perskoffie wilt zetten, koud wilt zetten of koffie van je moderne druppelaars wilt maken.

Bereik grove tot middelzware malingen om een vers kopje java te zetten door de onderstaande stappen te volgen.

 • Vul een plastic of ziplock zak met bonen.
 • Druk met de hamer stevig op de hele koffiebonen en breek ze tot je de gewenste consistentie en textuur hebt bereikt. Sla nooit op de bonen, want dit kan erg rommelig worden en uw bonen verpesten.
 • Als u een consistente maling wilt bereiken, begin dan met het pletten van de bonen aan de ene kant van de zak en ga geleidelijk naar de andere kant.

Als je meer grond nodig hebt voor meer brouwsels, pak dan een nieuwe plastic of ziplock zak en herhaal het hamerproces totdat je genoeg gemalen koffie hebt gemaakt voor de drankjes die je van plan bent te maken.

Bonen hakken met een mes

Het gebruik van een mes kan u helpen bij het bereiken van een prachtig terrein. De beste manier om uw bonen te vermalen is echter met een plat lemmet en niet met een rand. Het ontwerp van een groter slagersmes zorgt voor een extra hefboomwerking om het breek- en kraakproces van de bonen te verbeteren, waardoor het gemakkelijker wordt om een gelijkmatige consistentie en textuur te krijgen.

Het snijden van de bonen met behulp van het platte gedeelte van het lemmet zorgt voor volledige controle, waardoor je medium tot medium-fijne gronden kunt maken, hier zijn de verschillende stappen die je moet volgen wanneer je bonen wilt vermalen met behulp van een mes.

 • Plaats de hele bonen op een stevige snijplank.
 • Leg uw mes plat op de koffiebonen, zorg ervoor dat u de scherpe rand van het lemmet op de plank houdt om te voorkomen dat u per ongeluk verwondingen oploopt.
 • Leg een keuken of papieren handdoek over het lemmet om te voorkomen dat er vuiligheid op het lemmet terechtkomt.
 • Leg uw handpalm op het mes en druk deze met het gewicht van uw hand stevig naar beneden om de hele boon te beginnen te kraken. Sla nooit op het lemmet omdat dit leidt tot rondvliegende bonen.
 • Zodra u ziet dat de koffiebonen versnipperd zijn, blijft u op de platte kant van het mes drukken en trekt u het mes naar u toe om de grond fijner te maken.

Kun je koffie zetten met hele bonen?

Ja. Je kunt koffie zetten met hele bonen, maar het proces duurt lang en kan tot een uur duren, en niemand wil zo lang wachten op een kopje koffie in de ochtend. De extractietijd kan te lang duren en leiden tot het afkoelen van het water, waardoor het proces nog verder wordt uitgebreid. Echter, hele bonenkoffie is ideaal omdat het de optimale versheid en de natuurlijke smaak van de bonen behoudt. Het geeft u meer smaakvolle en aromatische koppen dan voorgemalen koffie, en de beste manier om een verse kop koffie met hele bonen te bereiken is door het malen van de bonen voor het maken van een brouwsel.

Hoe fijn maal je koffiebonen?

Een van de essentiële stappen in het koffiezetproces is het malen van koffie. Of u nu de bonen met een handige messenmolen maalt of verschillende alternatieven gebruikt, u kunt verschillende consistenties en texturen creëren die ideaal zijn voor verschillende zetmethodes. Als u een espressoschot wilt zetten, kunt u uw bonen vermalen tot ze zandkleurig zijn of grof vermalen als u koffie gaat zetten met de Franse pers.

Hieronder vindt u de verschillende maalmaten die u kunt creëren en gebruiken voor verschillende zetmethodes, zodat u thuis het meest verse kopje koffie kunt zetten.

 • Extra Grof gemalen – De malingen moeten lijken op duidelijke en kiezelachtige deeltjes. U kunt deze koffiedikmalingen gebruiken als u een koud brouwsel wilt maken.
 • Grof gemalen – Het resultaat van deze maling moet lijken op grove deeltjes die op potgrond lijken. Het is de ideale maalformaat voor Franse perskoffie.
 • Medium Grof gemalen – Deze zit tussen medium en grof gemalen en lijkt op grof zand. Het is het beste te gebruiken voor unieke zetmethodes, zoals het maken van Chemex-koffie.
 • Medium Grind – Deze maling is het meest gebalanceerd en lijkt typisch op fijn zand. Het is het ideale formaat voor Aeropress of druppelkoffie.
 • Medium Fine Grind – Dit moet fijner zijn dan zand, maar niet zo klein als suiker. Deze maalformaat is het beste voor kegelvormige gietkoffiemachines.
 • Fijngemalen – Deze lijkt op uw typische voorgemalen koffie uit uw lokale kruidenierswinkels, het moet eruit zien als suiker, en het moet fijner zijn dan tafelzout. Deze maling is het beste te gebruiken op espressomachines of voor het maken van Turkse koffie.

Kan ik koffiebonen in een blender malen?

Ja, u kunt uw standaard thuismixer gebruiken als alternatief voor een koffiemolen, zodat u net als bij de juiste molen verschillende consistenties en texturen kunt bereiken. Het wordt geleverd met een soortgelijk messensysteem als een molen, die de bonen efficiënt kan afbreken. Sommige blenders hebben zelfs hun unieke moleninstelling die u kunt gebruiken voor het vermalen van hele koffiebonen.

Leer hoe u een Cuisinart koffiemachine kunt programmeren of lees de beoordelingen van de koffiemachine om de beste brouwer voor uw versgemalen koffie te krijgen. Hieronder vindt u de verschillende stappen in het malen van bonen met behulp van een standaard staafmixer voor een verse mok java of twee.

 • Als uw blender een aparte moleninstelling heeft, selecteer die dan. Als dat niet het geval is, zet het apparaat dan op middelhoge snelheid.
 • Giet een handvol bonen in de blender en plaats het deksel stevig op de blender om te voorkomen dat de koffiebonen in de keuken wegvliegen.
 • Maal de hele bonen tot ze de consistentie en textuur hebben die u nodig heeft voor uw brouwsel. De beste manier om dit te bereiken is door gebruik te maken van een ‘puls’-techniek, wat betekent dat de bonen kort en snel moeten worden gemalen.
 • Als u het beste resultaat wilt bereiken, kunt u het apparaat tijdens het malen van de bonen een beetje van de ene naar de andere kant kant kantelen. Door dit te doen, bewegen de belangrijkste fragmenten van de hele koffiebonen zich in het pad van de blender, waardoor u een gelijkmatigere maling krijgt.
 • Zodra het apparaat de gewenste consistentie heeft bereikt, maakt u het leeg en voegt u nieuwe bonen toe totdat u de gewenste hoeveelheid heeft bereikt.

Wanneer u de bonen mengt, zorg er dan voor dat u het deksel van de blender altijd op de juiste plaats houdt, want deze hele bonen hebben de neiging om uit te vliegen wanneer het apparaat draait.

Kan ik koffiebonen in een blender malen?

Ja. Een blender is een uitstekende vervanging voor molentjes als u in een knijper zit, omdat het messensysteem van de blender de koffie efficiënt kan vermalen, net als conventionele koffiemolens. Hoewel het nooit zo consistent kan zijn als premium braammolens, doet het wel zijn werk.

Vergeet echter niet dat u bij gebruik van een blender slechts kleine partijen bonen per sessie moet malen in plaats van de machine continu te laten draaien. Dat komt omdat de blenderbladen op hoge snelheid bewegen en de bonen kunnen oververhitten, waardoor de natuurlijke olie van de bonen wordt aangetast en er robuuste en extreem bittere brouwsels worden geproduceerd.

Door het on-and-off maalproces zijn de beste resultaten die u met uw handige blender kunt bereiken grove gronden die perfect zijn voor een klassieke Franse perskoffie. Zorg ervoor dat u na elke koffiemaling de blender goed schoonmaakt, zodat de smaak en het aroma van de muffe koffie niet verloren gaan.

Kan ik zonder molen koffiebonen malen?

Ja, en weten hoe je bonen moet malen zonder molen kan handig zijn wanneer je per ongeluk hele koffiebonen koopt in plaats van voorgemalen koffie of wanneer je koffiemolens besluiten om je op te geven en je je verse ochtendzetel hard nodig hebt. Hoewel deze hele bonen moeilijk te malen zijn, kun je toch geweldige resultaten bereiken met standaard keukenhulpmiddelen. Lees dus over Keurig vs. het gewone koffiezetapparaat of de Moccamaster koffie om u te helpen de beste brouwer te vinden voor de beste gronden die u op het punt staat te maken.

Een doe-het-zelf koffiemolen maken

Als u consistente gronden wilt hebben, maar uw budget niet wilt besteden aan dure elektrische koffiemolens, en geen tijd hebt om een van de alternatieve methoden te doen. U kunt deze eenvoudige stappen volgen bij het maken van uw eigen doe-het-zelf koffiemolen thuis.

Deze doe-het-zelf methode vereist dat u een reeds bestaande handslinger molen heeft, omdat u een unieke houten basis creëert en deze op een potje plaatst om de verse grond gemakkelijk op te vangen.

 • Selecteer het hout dat u wilt gebruiken als basis voor de molen.
 • Teken de binnen- en buitenafmetingen van de koffiemolen uit op het houten materiaal en u kunt een deksel van een potje als basis gebruiken.
 • Boor een gat van twee centimeter door het midden van het hout, en hier monteert u de koffiemolen.
 • Maal de binnenste cirkel uit.
 • Zaag de basis van de koffiemolen af; u kunt een lintzaag of een decoupeerzaag gebruiken. Volg de buitenste cirkelafmeting die u eerder hebt getekend.
 • Schuur de basis en vorm de buitenste rand van de houten schijf.
 • Breng bijenwas of minerale olie aan voor een mooie afwerking.
 • Boor twee gaten voor de bevestigingsbouten van de slijpmachine, hier plaatst u de handslijpmachine.
 • Haal een metalen deksel en snij het binnenste gedeelte eraf.
 • Lijm het metalen deksel op de uitsparing van de houten basis, en u kunt de twee stukken met epoxy bevestigen. Laat het een nachtje drogen.
 • Gebruik twee bouten en moeren en plaats de handslinger op de houten basis.
 • Bevestig de slinger aan de bovenkant.
 • Zet ten slotte de koffiemolen met de hand op een gemetselde pot.

Hoe maal je koffiebonen in de keukenmachine?

Een keukenmachine is ook een geweldige manier om bonen te malen als je geen goede koffiemolens hebt. Het kan echter niet dezelfde textuur en consistentie produceren als premium braammolens, maar het kan wel fatsoenlijke koffiemalen creëren voor betere ochtenden. Hieronder staan de stappen die u moet volgen wanneer u de koffie wilt malen met behulp van een keukenmachine.

 • Giet een handvol bonen in de kom van de verwerker en plaats het deksel er stevig op.
 • Volg dezelfde ‘puls’-techniek wanneer u een blender gebruikt en maal in korte, snelle uitbarstingen.
 • Ga door met het malen van de bonen tot je de gewenste consistentie hebt bereikt.
 • Wanneer u de perfecte koffiedik heeft bereikt, maakt u het bakje leeg en voegt u nieuwe bonen toe, en herhaalt u dit tot u genoeg gemalen koffie hebt gemaakt.

Conclusie

Neem nooit meer genoegen met middelmatige koffie nu u weet hoe u koffiebonen moet malen zonder gebruik te maken van de juiste molen. Volg de technieken die wij door het artikel hebben vermeld om de verse gronden met weinig inspanning te bereiken. Wij stellen voor om de mortier- en stampertechniek te volgen voor de beste consistentie en textuur. Wij hopen dat deze post u hielp meer over het belang van het malen van koffiebonen te leren en de alternatieven omhelsde, proberen om het even welk van de methodes hierboven vandaag om betere koffie voor een leven te maken. Gelukkig malen!

Recent Content